Ziyaret Saatleri ve Ziyaret Kuralları

YOĞUN BAKIM ZİYARET SAATLERİMİZ

Başlangıç:
Bitiş: 14:00

Yoğun Bakım ünitelerinde hasta yakınının bilgilendirmesi; hastanın ilk kabulünde ve her gün hastanın genel durumunu ve tedavi sürecini kapsayacak şekilde yoğun bakım hekimi tarafından, bakımı konusunda yoğun bakım hemşiresi tarafından bilgilendirme yapılır ve hastaların hukuki yakını olmayan (arkadaş, komşu vb.) izin verilmez.

Yoğun Bakıma yatan hasta için yakınlarının rahatça bekleyebilecekleri Yoğun Bakım Bekleme Salonumuz mevcut olup, hasta yakınlarının hastanede sürekli beklemelerine gerek yoktur. Acil durumlarda telefon ile hasta yakınlarına ulaşılır.

• Hastanemizde ziyaret saatleri her gün 12:30- 13:30 ve 18:30- 19:30 arasında olup ziyareti kısa süreli olacak şekilde yapınız.
  • 10 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan hasta ziyaretlerine getirilmeleri göz bebeğimiz çocuklarımızın sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle çocuk ziyaretçi getirilmemesi rica olunur.
  • Solunum ve temas yoluyla bulaşıcı hastalığı olan ziyaretçiler, hastanın sağlığı açısından ziyaretinizi erteleyiniz.
  • Kolaylıkla enfekte olup hastalanabilecekleri için, genel vücut direnci düşük olan (organ nakli yapılmış, kanserli gibi...) kişiler ile bebek ve çocukların ziyaretlerine gelmemesi, daha uygun olacaktır.
  • Özellikli hasta gruplarının bulunduğu bölümlerde yatan hasta ziyaretleri hekim izni ve hemşire gözetiminde yapılır. (Hekim tarafından ziyareti uygun görünmeyen hastalara ziyaret yasaktır. İzolasyon odasında yatan hastalar için ziyaret yapılması gerekirse kişisel koruyucu ekipman olmadan ziyaret etmesi yasaktır.)
  • Ziyarete gelirken hastaya kitap, dergi, gazete, hijyenik bakım ürünleri (kolonya, kâğıt peçete, kâğıt havlu, kâğıt mendil.), çocuklara zararsız oyuncaklar dışında hediye getirilmesi yasaktır. Hasta ziyaretlerinde; hastane enfeksiyonlarını önlemek amacı ile hastane Enfeksiyon Kontrol Komitemizin almış olduğu karar doğrultusunda hastanemize canlı ve yapay çiçek kabul edilmemektedir.
  • Doktorunun izin vermediği özel durumlarda hasta ziyareti için lütfen ısrar etmeyiniz.
  • İyilik olsun diye yaptığınız müdahalelerin hastanıza zarar verebileceğini unutmayınız.
  • Ziyaretiniz sırasında hasta ve yakınlarının mahremiyetine özen gösteriniz
  • Ziyaretiniz sırasında hastalarımızın ve kendi sağlığınızın korunması için hasta ile doğrudan temas etmeyiniz.
  • Hasta yataklarına oturmayınız ve yüksek sesle konuşup diğer hastalar rahatsız etmeyiniz.
  • Ziyaret öncesi ve sonrası ellerinizi yıkayınız ya da el dezenfektanı kullanınız.
  • Hastalarımızın yanında (kendisine zararı olabileceği için) duygusal durumunuzu yansıtacak ağlama, bağırma gibi davranışlarda bulunmamaya dikkat ediniz.
  • Hastalarımızın sağlığını korumak için lütfen dışarıdan yiyecek- içecek getirmeyiniz.
  • Ziyaretçiler hastane içinde tütün ve alkollü içecekler kullanmaz. Kullananlar hakkında yasal hükümleri uygulanacaktır.
  • Hastanız için acil ihtiyaç duyduğunuzda yatak başında bulunan hemşire çağrı zilini kullanınız.
  • Hasta ziyareti esaslarına uyulması kontrolü servis çalışanları, hastane girişi kontrol hizmetleri görevlisi, güvenlik görevlileri tarafından yapılır.
  • Her türlü görüş ve önerilerinizi dilek şikâyet kutularına yazabilir veya hasta hakları birimine iletebilirsiniz.
  • Hastanemizde de belirlenen kardeş ve çocuk ziyaretçiler, en az bir yetişkin refakatinde, her gün uygun görülen kliniklerde 15 dakikayı geçmeyecek şekilde ziyarette bulunabilirler.
  • Hastane kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz.

HASTALARIMIZ ŞİKAYETLERİ İÇİN HASTA HAKLARI BİRİMİNE BAŞVURABİLİRLER.