T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Bucak Devlet Hastanesi

PCR LABORATUVARIMIZ HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Güncelleme Tarihi: 07/04/2021

Covid-19 teşhisinde altın standart olarak kabul edilen PCR Testi ilimizde sadece Halk Sağlığı Merkez Laboratuvarı’nda yapılırken Bucak Devlet Hastanemiz bünyesine kazandırılan PCR Laboratuvarı ile PCR Testleri artık iki merkezde yapılacak. Böylelikle hastalıkla mücadele sürecinde daha erken tanı ve tedavi imkanı sağlanmış olacak.
     Hastanemize kazandırılan PCR Laboratuvarı ile ilgili konuşan Başhekim Uzm. Dr. Bilal TANRITANIR “Sayın Valimiz Ali ARSLANTAŞ’ ın süreci yakından takibi ve desteği ile Bucak Devlet Hastanemiz’ e kazandırılan PCR Cihazı ve Laboratuvarımızın hizmete girmesiyle hastalıkla mücadele süreci hız kazanacak, daha erken tanı ve tedavi imkanı sağlanmış olacak. Bucak Devlet Hastanemiz’de hizmete başlayan PCR Laboratuvarımızın başta Bucak ilçemiz olmak üzere, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.